Vogelvoedertafel

Animals, House & Garden, Uncategorized

Ik heb al tijden een ontwerp voor een vogelvoedertafel in mijn hoofd, meerdere tekeningen gemaakt en al flink over de constructie nagedacht…
Nu wilde ik niet te lang wachten en heb ik via Markplaats een gratis ronde tafel bemachtigd, als basis. Daarop heb ik een frame gemaakt en als dakje het deksel van zo’n schildpadzandbak (die we hier als waterbak in de kattenren hebben staan) erop bevestigd met kippengaas erover. Daar heb ik allemaal coniferengroen in gestoken, al met al een pittoreske voederplek, al zeg ik het zelf. Doel is nog wel om een volgende mooier te maken, maar voor deze winter staat ie prima.

Nu liep ik van de week op een ochtend in het schemerdonker naar de tafel om het voer aan te vullen en zag ik een enorme keutel op de rand liggen…
In mijn fantasie zag ik al de meest vreemde grote vogels naar mijn voedertafel komen.. maar terwijl ik doorging met aanvullen, bekroop me toch het idee dat ik bekeken werd, dus ik kijk omhoog en wat zie ik tot mijn grote verbazing?????

Een HAAN!!
Ik heb al op de buurt rondgevraagd, maar niemand die m kwijt is, dus hij blijft hier maar wonen denk ik…zo knap dat ie ontdekt heeft dat ie mooi onder het dakje beschut op stok kan zitten…geweldig! Heb ik een haan in mijn vogelvoederhok! Dat geloof je toch niet!
Hij eet lekker van het vogelvoer en van het brood, bakje water erbij, overdags scharrelt ie wat door de tuin en als het gaat schemeren klimt ie weer naar boven.

Is dit leuk of niet? Ik heb helemaal blauw gelegen van het lachen toen ik m ontdekte…ik bouw ook eens iets voor de vogels…het zou me niks verbazen als volgende week Pino uit Sesamstraat op het dakkie zit…

Oh trouwens, we hebben m Foppe genoemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s