Sokken breien

Knitting, Uncategorized

Een tijd geleden heeft mijn moeder de breipennen weer uit het stof gehaald en is aan het sokken breien geslagen.
Daardoor werd ik toch ook wel nieuwgierig…zou ik dat ook kunnen? Ik wil het ook kunnen!!
Eerdere pogingen tot breien hadden in het verleden geleid tot een lange sjaal of een kluwen geknoopte wol en een berg frustratie, dus het was nog even spannend, maar het is gelukt!
Dankzij het boekje: ‘Sokken brei je zo!’ van Jo An Luijken en Marlies Hoogland, heb ik nu mijn eerste paar sokken klaar!

Inmiddels heb ik me suf gekocht aan leuke sokkenwol en staat de derde sok, dus de eerste van (hopelijk) het tweede paar op de pennen. Ook zijn er meer mensen enthousiast geworden en hebben we hier nu een klein breiclubje opgericht…gezellig bij de houtkachel, koppie thee en breien maar! Zo leuk!

Dit is een kleine collage van de sokken die mijn moeder inmiddels gebreid heeft, volgens mij zit ze nu op een sok per dag of zo, dus je zult begrijpen dat er maar een gering aantal op de foto staat.

De sokken met ingebreid motief zijn naar een patroon van de Burda Verena sokkenspecial “In 80 sokken de wereld rond” ik vind dat zo knap!!! Dat wil ik uiteindelijk ook kunnen, maar eerst maar even de slag te pakken krijgen van ‘gewone’ sokken…

Een gedachte over “Sokken breien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s